Oslofjorden

Rundtur på Føynland, Færder

Flotte turmuligheter på øya Føynland i Færder kommune.

Mer informasjon under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Føynland

Føynland er en øy nordøst av Nøtterøy i Færder kommune. Øya har mange fastboende med bru til Nøtterøy og Husøy. Øya er frodig med store områder med skog og dyrket mark. Turen vi beskriver starter på fin kyststi ved Fjærholmen og fortsetter på umerkede veier og stier rundt øya. Flere gode utsiktspunkter underveis.

Føynland kyststi Fjærholmen Færder

Vi starter turen med utgangspunkt i parkeringsplassen ved Fjærholmen badeplass. Kyststien ved Fjærholmen går egentlig rett over plena forran parkeringsplassen, men vi velger å følge stien langs sjøen rundt odden til vi møter på den merkede stien i neste bukt..

Vi følger fin kyststi nordover, først litt langs sjøen deretter inn i skogen og videre på villaveier.

Føynland kyststi Friområde Færder

Fint friområde langs kyststien på Føynland.

Kyststien slutter ved brua over til Husøy.

Turvei langs vestsiden av øya

For de som ønsker en rundtur, fortsetter man langs småveier / langs hovedveien til Nøtterøy, forbi butikken til man kommer til Fossåsveien. Denne følger man sørover langs åkrene og østover ved Søndre Føyn Gård. Følg veien sørover, i krysset går man opp i skogen og følger stier og hytteveier til man er tilbake til Fjærholmen Camping / badeplass. Store deler av turen langs vestsiden av Føynland går på en åsrygg og det er flere fine utsiktspunkter underveis. Denne turveien er ikke merket, bruk kartet over for å finne frem.

Føynland kyststi Nesbrygga Færder

Utsikt mot Nesbrygga.

Føynland kyststi utsikt Færder

Utsikt sørover.

 

Føynland - turinformasjon

Beliggenhet: Føynland, Færder kommune, Vestfold og Telemark

Distanse: Ca 5.2 kilometer for hele rundturen.

Fin rundtur også på Husøy.

Til oversikt over kyststien og turer i Færder kommune

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.