Oslofjorden

Kanaler rundt Oslofjorden

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen omfatter vannveien fra Skien til Dalen, ca 105 km og Skien til Notodden. Kanalen omfatter åtte sluseanlegg med i alt 18 slusekammer og en høydeforskjell på 72 meter.

Haldenkanalen

Haldenkanalen går mellom Tistedal i Halden og Skulerud i Aurskog-Høland og er ca 75 km lang . Kanalen er landets elste (1849) og består av 5 sjøer, 3 slusesteder, 8 sluser og er 80 km lang. Brekke sluser har 4 kamre og en samlet løftehøyde på 26,6 meter. Landtransport mellom Halden havn og Tistedal. Muligheter for landtransport fra Ørje til Töcksfors i Dalsland Kanal.

Göta kanal

Göta kanal omfatter vannveien fra Gøteborg, via Sveriges størte innskjø Vänern, over Vättern til østkysten av Sverige. Totalt 614 km med i alt 58 sluser.

Dalslands kanal

Dalslands kanal er en labyrint av store og små sjøer, elver og idylliske kanalstumper som strekker seg fra Köpmannebro ved Vänern, gjennom Dalsland, inn i sørvestre Värmland til sjøene Stora Lee i Väster og sjøen Östen i nord. Landtransport til/fra Halden gjør at du kan gjøre dette til en rundtur via Göta kanal. Totalt 250 km med i alt 31 sluser.

Mindre Kanaler i Oslofjorden - Skagerak

Hesneskanalen

Hesneskanalen øst for Grimestad. Ca 300 meter lang.

Reddalskanalen

Reddalskanalen (fra ca 1877) starter i Bufjorden / Strandfjorden litt sør-øst for Grimestad og går opp til Landvikvannet og videre til Reddalsvannet. Fin kanal for småbåter. Ca 3 km lang.

Spangereidkanalen

Spangereidkanalen er 900 meter lang og går gjennom Lindesneshalvøya og sparer småbåter for det skumle havstykket forbi Lindesnes fyr. Maksimal seilingshøyde er 4.5 meter. Kanalen ble åpnet i juni 2007.

Utfyllende informasjon finner mann ved å besøke linkene for de aktuelle kanalene.

Mere om andre kanaler finner du her


Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.