Oslofjorden

Kyststi Bærum kommune

Bærum kommune har fin kyststi stort sett gjennom hele kommunen og mange andre fine turmuligheter.

Beskrivelse av kyststien og noen andre turer finnes under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Turmuligheter i Bærum Kommune

Kyststi Lysaker brygge - Fornebukta på Fornebu

Følg bryggene rundt bebyggelsen på Lysaker brygge, og fortsett på Strandveien og deretter Dicks vei til enden. Gå gjennom den store porten og følg blåmerket sti frem til Fornebukta badeplass.

Kyststien går delvis over privat eiendom og det er et sterkt ønske fra grunneier at man følger merket sti. Stien går stort sett i vannkanten, ved høyvann og stor sjø kan kyststien være ufremkommelig og man må benytte den alternative ruten beskrevet under.

Alternativ rute: Gå turveien opp til høyre der Kicks vei svinger. Etter en liten tur i skogen kommer man ut på Fridtjof Nansens vei som man følger bort til Fridtjof Nansens Institutt. Følg Parkveien ned til Fornebuveien, gå forbi hotellet og ned til Fornebukta badeplass hvor man møter kyststien som går langs sjøen.

Fra Fornebukta badeplass kan man fortsette ut på Fornebulandet som beskrevet under eller gå tilbake til utgangspunktet eventuelt via den alternatie ruten beskrevet over.

Tips: Butikk og restauranter på Lysaker brygge.

Adkomst: Tog / Buss til Lysaker stasjon. Buss tilbake fra Fornebu.

Merking: Merket som kyststi.

Fremkommelighet: Ikke fremkommelig med sykkel, barnevogn eller ved høyvann. Fin alternativ rute på veier er merket i kartet over.

Kyststier og turer på Fornebu

Mange flotte turmuligheter på Fornebu og Snarøya

Kyststi Oksenøya - Holtekilen - Sarbuvollen

Ny flott kyststi langs østsiden av Holtekilen inn til våtmarksområdet innerst i kilen. Flere benker underveis. Kyststien fortsetter i vannkanten utover på vestsiden av Holtekilen før den går opp på villaveier utover til Sarbuvollen.

Adkomst: Buss eller sykkel. Liten parkeringsplass ute på Oksenøya.

Merking: Merket som kyststi.

Standard: Tilrettelagt for rullestolbrukere på østsiden av Holtekilen. Sti og vei videre til Sarbuvollen.

 

Kyststi fra Sandvika via Høvikodden til Sarbuvollen

Båtstøjordet kyststi Bærum

Østover fra Sandvika følger kyststien veien forbi Lakseberget og lille Danmark til du kommer til Sjøholmen. Her kan du følge vannkanten rundt odden, over en fin gressletter med benker, forbi Blommmenholm og Solvik Båtforening med massevis av småbåter og videre til Hennie Onstad Kunstsenter.

Her finner du Høvikodden badeplass og flott sti videre i vannkanten til Høvikstranda og Veritasparken.

Stien videre østover fra Veritasparken til Sjøskogen, Båtstøjordet og Sarbuvollen badeplass er meget kupert og ikke egnet for sykkel eller barnevogn.

Man kan fortsette kyststien nordover til Strand via småveier.

Adkomst: Parkering i Sandvika eller ved Hennie Onstad Kunstsenter.

Merking: Merket som kyststi.

Fremkommelighet: Varierende, se tekst.

Rusletur på Kalvøya

Flotte tur og bademuligheter på Kalvøya rett utenfor Sandvika.

Kyststi fra Sandvika til Bjørnsvika

Kyststi Kjørboparken SandvikaKyststien mellom Sandvika og Bjørnsvika er en kort men meget flott sti. Her går stien gjennom den flotte Kjørboparken med flere bygninger fra gamle Kjørbo gård. Parken preges av store løvtrær og det finnes mange benker, både i parken og helt nede i vannkanten.

Lengst vest mot Bjørnsvika er stien uframkommelig med barnevogn. Stien går delvis over privat grunn og ender brått i veikanten lengst vest. Den beste måten å komme tilbake til utgangspunktet er å returnere samme vei man kom.

Kyststi på Kjeholmen

På Kjeholmen er det rullestolvennlig kyststi rund mesteparten av øya. Fin brygge og utedo på sørøstsiden av øya. Oslofjordens Friluftsråd leier ut kystledhytta "Breidablikk" som ligger på nordsiden av øya.

Fremkommelighet: Rullestolvennlig.

Adkomst: Egen båt eller taxibåten i Bærum, http://www.fjordtaxi.no/.

Burudvann rundt

Fin skogstur i Lommedalen. Turen starter ved den store parkeringen 1 km sør for Burudvann badeplass. Vi følger grusveiene på vestsiden av vannet og stiger stadig høyere opp i dalsiden. Etter hvert kommer vi over på traktorveier og på toppen oppe i lia, ca 200 høydemeter over Burudvann begynner stien som vil ta oss ned igjen til sørenden av Burudvann og tilbake til parkeringsplassen.

Adkomst: Parkering ved enden av Burudveien.

Merking: Siste del av stien er blåmerket. Det er en del veier i området så det kan være lurt med kart eller GPS.

Fremkommelighet: Fine grusveier, traktorvei og ganske bratt sti. En del bratte bakker. Deler av turen passer for barnevogn og sykkel. Stien er ikke fremkommelig med sykkel eller barnevogn og krever gode sko.

Turvei Lysakerelva - Lysaker brygge til Bogstad

Fine stier og gangveier hele veien fra Lysaker brygge til Bogstadvannet.

Bogstadvannet rundt

Fin rundtur rundt Bogstadvannet.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Beliggenhet: Bærum kommune, Akershus.

Taxi: Asker og Bærum Taxi. Tlf 06710 - www.06710.no

Ruteinformasjon buss og tog: www.ruter.no

Kyststier i nærheten:

Kyststi i Oslo - kyststi i Asker

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.