Oslofjorden

Kyststi Skiphellebukta - Kjeppestadbukta i Frogn kommune

Tre parallelle kyststier sørover fra Skiphellebukta sør for Drøbak mot Kjeppestadbukta og Solbergstrand i Frogn kommune.

Beskrivelse av turene finnes under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Kyststi i sjøkanten over svaberg

Flott kyststi over svabergene sørover fra Skiphellebukta badeplass til Kjeppestadbukta. Gå ned på stranda i Skiphelle nord for Skiphelle fjordhotell og følg vannkanten sørover.

Skiphellebukta, kyststi

Turen sørover er godt merket og snor seg over svaberg og gjennom små skogholdt.

Båtstø kyststi dam Frogn

DS Donau og M/S Sørland

Underveis på kyststien kommer man til minneplaketter for senkingen av Troppeskipet DS Donau og M/S Sørland.

DS Donau var et troppetransportskip som ble benyttet til transport mellom Tyskland og Norge under den andre verdenskrig. Skipet ble senket av bl.a Max Manus. Mer informasjon på no.wikipedia.org/wiki/DS_Donau

M/S Sørland var det første sivile skipet som ble senket av tyskerne under invasjonen av Norge i starten av den andre verdenskrig.

Stien kan være noe krevende et par steder med skrå og glatte svaberg. Turen er ikke fremkommelig med barnevogn og sykkel. Turen er merket som kyststi.

Kjeppestadbukta

Kjeppestadbukta Kyststi Frogn Oslofjorden

I kjeppestadbukta har man 2 alternative veier tilbake til Skiphelle - tur i skogen eller tur på sti og hytteveier.

Kyststi på hytteveier mellom Kjeppestadbukta og Skiphelle

Denne Kyststien går stort sett på hytteveier et stykke oppe i lia. Et par steder går kyststien på smale stier og turen er derfor ikke fremkommelig med barnevogn. Flere steder med fin utsikt ut over Oslofjorden.

Fra kjeppestadbukta følger man først stien på skrå oppover i lia mot nord. Etter et par hundre meter kommer man inn på Sydveien som går gjennom Søndre Eikeberg hyttefelt. Denne følger man nordover og inn på Nordstubben. I enden av Nordstubben følger man en kort sti over til veien Sommerstien, som igjen leder inn på Sommerveien. Følg Sommerveien i nordlig retning og deretter en sti frem til oversiden av det nedlagte Skiphelle fjordhotell.

Turen er merket som kyststi.Kjeppestadbukta, kyststi

Flott benk med utsikt litt nord for Kjeppestadbukta.

Skiphelle fjordhotell

Skiphelle fjordhotell ligger fint til rett over badeplassen i Skiphellebukta. Hotellet ble steng og driften lagt ned i 2011. Bygningene står nå (2020) og forfaller. Ingen adgang til bygningene, men man kan fint gå forbi hotellet på oversiden.

 

Kjeppestadbukta Kyststi Frogn OslofjordenFlott utsikt mot nord når man nærmer seg Skiphellebukta.

Kyststi i skogen mellom Skiphelle og Kjeppestadbukta

Fra Skiphellebukta følger man den merkede kyststien som går opp i lia nord for Skiphelle fjordhotell. Stien går nordover på østsiden av Odalsbekken. Stien går delvis på en gammel Hulveivia og går forbi gamle boplasser, en heller og en nyere gapahuk og frem til Røys. Fra Røys fortsetter vi turen sørover i skog frem til veisystemet ved Solbergstrand eller ned til Kjeppestadbukta. Stien går stort sett i tett skog og det er lite med utsikt ut over Oslofjorden.

Denne turen er godt merket som kyststi og ikke fremkommelig med sykkel eller barnevogn.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Beliggenhet: Skiphelle, sør for Drøbak i Frogn kommune, Akershus.

Parkering: Stor parkeringsplass i Skiphellebukta

Bussruter: https://ruter.no/

Tilbake til oversikt over kyststi i Frogn kommune.

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.