Oslofjorden

Kyststi over Sonsåsen

Flott rundtur over Sonsåsen utenfor Son i Vestby kommune.

Beskrivelse av turen finnes under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Kyststi - rundtur på Sonstangen og Sonsåsen

Stavnes alle kyststi Sonsåsen

Sonstangen og Sonsåsen ligger rett vest for Son sentrum og tilbyr en flott rundtur i gjennom hyttebebyggelse, gårdsområder og frodig skog over Sonsåsen.

Vi starter turbeskrivelsen i krysset mellom Stavnes allé / Kjøvangveien og Laksaveien. Bildet viser Stavnes allé. For å komme hit kan du parkere nord for Son sentrum og gå kyststien nordover retning Son golfklubb.

Vi går Laksaveien sørover forbi rekken med hytter langs sjøen. Når i nærmer oss Sonstangen er det et fint friområde som innbyr til rasting. Her er det også fin utsikt mot Son sentrum på andre siden av Sonsbukta.

Når vi kommer til gården på Stamnes, er kyststien skiltet utenom gårdstunet.

Vi fortsetter sørover helt ut på Sonstangen og følger kysten deretter mot vest. Her få vi fin utsikt ut over Oslofjorden - Jeløya, Tofteholmene, Mølen og kysten av Vestfold på andre siden.

I enden av grusveien starter en litt krevende kyststi opp lia til toppen av Sonsåsen.

På toppen av Sonsåsen er det fin utsikt og flere fine steder å slå seg ned.Sonstangen kyststi utsikt mmot SonUtsikt mot Son fra Sonstangen.

Sonstangen kyststi utsikt JeløySyd på Sonstangen - utsikt ut over Oslofjorden.

Sonsåsen kyststiKyststien opp Sonsåsen. Noen bratte partier.

Sonsåsen kyststi utsiktspunktUtsikt fra toppen av Sonsåsen.

Fra toppen av Sonsåsen fortsetter vi kyststien nordover. Vi kan her fortsette kyststien nordover via Kjøvangen badeplass eller gå i retning Son og startpunktet for turen.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Beliggenhet: Vestby kommune, Akershus.

Fremkommelighet: Fin kyststi på blanding av stier og grusveier. Grusveien kan sykles, stiene i skogen er til dels bratte og ikke egnet for sykkel.

Adkomst: Parkering ved Kjøvangen badeplass eller parkeringsplasser nord for Son sentrum.

kyststier i nærheten:

Til oversikt over Kyststien Vestby kommune.

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.