Oslofjorden

Rusletur rundt Songsvann

Sognsvann ligger idyllisk til i Nordmarka kun en kort T-Banetur fra Oslo sentrum. Fin helårs turvei rundt vannet.

Mere informasjon under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Turvei rundt Sognsvann

Turveien rundt Sognsvann er muligens en av Norges mest populære turveier. Den indre løypa er ca 3.5 kilometer lang og går stort sett langs bredden på Sognsvann. Den indre turveien er forbeholdt gående og rullestolbrukere og har gatelys som lyser hele døynet når det er behov for det. Turveien brøytes og strøs om vinteren. Det er ikke lov å sykle eller ri.

Har man lyst til å sykle eller en litt lengre gåtur, anbefales den ytre turveien på østsiden som går opp til Store Åklungen og Ullevålseter.

Bading i Sognsvann

Man kan bade flere steder i Sognsvann, fin baderampe og sandstrand sør i Sognsvann. Bading i Songsvann kan gi kløende utslett, les mer om dette og Sognsvann badeplass.

På nordøstsiden av Sognsvann, ved ytre turvei ligger Svartkulp badeplass.

Sognsvann rundtur

Ankerveien

På sør og sørøstsiden av Sognsvann sammenfaller turveien med Ankerveien. Ankerveien er en rundt 20 km lang vei mellom Bærums Værk og Hammeren i Maridalen. (Vi planlegger en egen turbeskrivelse om Ankerveien, Ankerveien er allerede tegnet inn i turkartet over).

Hvis man ønsker seg en topptur - følg Ankerveien vestover litt forbi Båntjern og gå opp til toppen av Vettakollen. Flott utsikt over byen og Oslofjorden.

Tur - info

Startpunkter: Sognsvann T-banestasjon / parkeringsplassen ved Sognsvann.

Distanse: ca 3.5 kilometer rundt vannet.

Framkommelighet: Alle turveiene er uten biltrafikk og egnet for barnevogner etc.

Parkering: Stor parkeringsplass ved Sognsvann.

Beliggenhet: Rett innenfor markagrensa i Oslo, nord for Ullevål Stadion.

Vurdering: Fin rundtur.

Tilbake til oversikt over kyststier i Oslo

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.