Oslofjorden

Kløvningen

Kløvningen uthavn naturhavn Tjøme

Kløvningen ligger rett sør for sørenden av Hvasser og en et flott sted i fint vær. Man kan legge til flere steder på øya. Farvannet er ikke rent, men med litt planlegging og kart kommer man til en faktastisk havn.

På sørsiden er det stort sett bare flotte svaberg der man kan ankre opp og fortøye båten i land. Her er man meget utsatt for bølger og vind fra sør så dette er nok bare en godværshavn. Hvis man vil overnatte så må man følge godt med på værvarselet. Fin utsikt til Færder Fyr.

På nordsiden er det en liten bukt med sandstrand.

Kløvningen uthavn naturhanvn bukt Tjøem

Populær bukt på sørsiden av Kløvningen. Danmark neste. Fint å komme i land innerst i bukta med kajakk.

Kløvningen uthavn naturhavn nord

Utsikt mot bukta i nord fra toppen av Kløvningen. Spennende å gå tur, men enkelte steder er det ganske krevende å komme frem. Flott utsikt i alle retninger fra en av høydene. Høyeste punkt er 22 meter over havet.

Til venstre på bildet ser man Pirane naturreservat, Tjønneberget og badeplassen sør på Hvasser. Til høyre ser man Tjøme og festningsverkene på Torås Fort. Røssesundet begynner midt på bildet.

Kløvningen uthavn naturhavn Tjøme

Svaberg på sørvestsiden av Kløvningen.

Fasiliteter

Svaberg

Søppelkasser

Liten sandstrand og utedo i butka i nord


Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.