Oslofjorden

Kyststi Moss kommune

Det er kyststi gjennom hele kommunen fra Sjøhagen på grensa til Vestby til grensa til Rygge kommune. Det er også mange fine turmuligheter på Jeløya.

Flere detaljer under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Kyststi Sjøhagen - Kulpe - Kambo - Moss

Fra informasjonsskiltet om kyststien på Sjøhagen går vi ned til sjøen og sørover via en smal skogsti. Vi kommer straks til Kulpe badeplass som ligger fint til på innsiden av Kulpeholmen. På vei sørover går vi på vestsiden av Kambo stasjon og langs kaia på Kambo Marina.

Vi fortsetter på godt merket sti på oversiden av Felleskjøpet og Kambo mølle og videre oppe i åsen.

Når stien begynner å gå nedover mot sjøen får vi et stivalg - rett ned en litt bratt sti ned til starten på den gamle jernbanetraseen eller en litt mindre bratt sti rett frem som kommer ned til den gamle jernbanetraseen litt før Lindebaugen badeplass.

Kyststi Moss JernbanesporetDen gamle jernbanetraseen.

Molbekktjernet Moss kyststi

Kyststien fortsetter sørover fra Lindabaugen langs den gamle jernbanetraseen. Alternativt kan man gå stien under jernbanebrua og rett østover til man treffer Den Fredrikshaldske kongevei (denne stien er ikke merket som kyststi). Se kart over.

Det er flere fine fiskeplasser langs den gamle jernbanetraseen. Ta med fiskestang

Helt sør kommer dagens togtrase ut av tunellen og sperrer videre ferdsel i sjøkanten. Her fortsetter vi stien opp bakken mot Molbekktjernet.

Molbekktjernet ble i gamle dager brukt til produksjon av is - datidens måte å holde maten kald på.

Ved demningen ved Molbekktjernet deler stien seg.

Alternativ 1: Rett frem over broen er et godt valg hvis du har sykkel eller barnevogn.

Alternativ 2: Ned skrenten på demningen (denne stien er ikke godt merket, ta til høyre omtrent midt på den første demningen man kommer til) og videre søreover opp på Røysåsen. Dette er en fin tur hvis du har gode sko og ønske å se den flotte utsikten over Moss og Mossesundet fra toppen av Røysåsen.

Røysåsen panorama Moss kyststi

Panoramautsikt fra Røysåsen.

Siste delen av turen til kanalen mellom Moss og Jeløya går på vei forbi Mossefossen og langs bryggekanten.

Turen kan fint gås som en rundtur via den Den Fredrikshaldske kongevei som går nord/sør litt lengre inn i landet (se kart) - eventuelt kan turen forkortes ved å benytte stien mellom Kildalsbakken og Lindebaugen - via Kihl Jerngruve(ikke merket som kyststi).

I kartet over er det merket inn en turvei nordover fra Kambo skole ned til sjøen ved Kambo. Denne delen er ikke merket som kyststi, men et fint alternativ hvis man vil gå en rundtur via Kambo.

Adkomst: Parkering ved Kambo Jernbanestasjon, Kambo skole og i Moss. Buss til Sjøhagen fra Moss. Tog til Kambo eller Moss.

Merking: Stort sett veldig bra merket med fine infoskilt.

Fremkommelighet: Mellom Kambo og den gamle jernbanetraseen er det ikke fremkommelig med sykkel og barnevogn. Turen fra Moss via Molbekktjernet og helt nord på den gamle jernbanetraseen er fin for barnevogn og små barn med sykkel. Den Fredrikshaldske kongevei er ikke fremkommelig med barenvogn. Den kan være ganske våt og myrete noen steder.

Kyststi på Jeløya

På Jeløya er det mange flotte turmuligheter, se egne sider for turer sør og nord på øya.

Fine turmuligheter sør på Jeløya

Flotte turmuligheter nord på Jeløya

Moss - Rygge kommunegrense

Turen sørover fra kanalen går via Strandgata - Værlegata - Kleberget - opp til Ringveien - ned Bakkeveien - Norrønaveien som er sørligste punkt på ruta i Moss kommune. Kyststien fortsetter sørover i Rygge Kommune.

 

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Beliggenhet: Moss kommune

Vurdering: Mange veldig flotte turområder. Veldig bra informasjonsskilt.

Kyststier i nærheten:

Kyststi i Vestby kommune - Kyststi i Rygge kommune

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.