Oslofjorden

Mærrapanna, Fredrikstad

Mærrapanna er et flott naturreservat og friområde nord i Fredrikstad kommune. Kort kyststi rundt på området. Mer informasjon om Mærrapanna og Geitøya under turkartet.

Forklaring til kartet                  

Mærrapanna naturreservat og friområde

Mærrapanna friområde kyststi FredrikstadMærrapanna naturreservat og friområde består av en stor gresslette omkranset av mange flotte glattskurte svaberg og store forekomster av barlind.

Gressletta er ypperlig for små barn som vil leke. Det er flere lekeapparater, sandvolleyballbane, søppelkasser og toalettmuligheter.

Bademuligheter

Det er fint å bade ved gressletta i bukta, men det er også små sandstrender lengre ute langs svabergene på innsiden - følg stien utover i enden av gressletta. I bukta er det leire-/sandbunn og langgrunt.

På utsiden mot vest er det flotte svaberg og badestige.

Fint å rusle langs vannkanten utover på begge sider. Det er merket kyststi på Geitøya, se beskrivelse lengre nede på siden. Ypperlige fiskeforhold fra svabergene på utsiden.

Fremkommelighet: Fra parkeringsplassen og ut til friområdet er det fin grusvei som passer for alle. Rundturen ute på Mærrapanna går stort sett på svaberg og krever gode sko og er ikke fremkommelig med barnevogn og sykkel.

Merking: Lett å finne frem fra parkeringsplassen. Rundturen ute på Mærrapanna er ikke merket, man følger stort sett vannkanten rundt på halvøya.

Onsøystien - kyststien langs kysten av gamle Onsøy kommune.

Mærrapanna friområde kyststi Fredrikstad

Svaberg på utsiden av Mærrapanna.

Geitøya

Rett øst for selve Mærrapanna ligger Geitøya. Stien ut på Geitøya starter litt før man kommer frem til gressletta på Mærrapanna. Stien går opp en bratt bakke og fortsetter opp til toppen av fjellknausen før den går ned til sjøen og man er på selve Geitøya.

Geitøya Friområde Kyststi Slevikkilen Fredrikstad

Utsikt mot Geitøya. I bakgrunnen ser man Skjevik og Skjevikkilen.

Ute på Geitøya går kyststien en fin runde via en gammel bosetting, gjettetryter og den populære uthavna for småbåter. Fine bademuligheter fra flotte svaberg.

Geitøya Friområde Kyststi Fredrikstad

I Slevikkilen på østsiden av Geitøya ligger en av Oslofjordens fineste uthavner. Flott bryggeanlegg med utedo.

Fremkommelighet: Stien på Geitøya går stort sett på svaberg. Gode sko en fordel. Ikke fremkommelig med barnevogn eller sykkel.

Merking: Merket med blå stolper.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Startpunkter: Parkeringsplassen ved Mærrapanna. Følg Fv 117 / Vikaneveien sørover fra Hankøsundet. Skiltet Mærrapanna.

Distanse:

Parkering: ca 600 meter innenfor friområdet. Et par parkeringsplasser for bevegelseshemmede like ved friområdet.

Beliggenhet: Rett sør for Hankøsundet, nord i Fredrikstad kommune, Østfold.

Vurdering: Flott populært turmål. Området på utsiden er utsatt for sønnavinden, men man kan finne lune steder på innsiden.

Til oversikt over kyststi i Fredrikstad kommune.

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.