Oslofjorden

Tur til Eidenetoppen, Tjøme

Fin rusletur til Eidenetoppen. Fantastisk utsikt mot Tønsbergfjorden.

Se under kartet for mer informasjon om turen.

Forklaring til kartet                  

Eidenetoppen panorama Treidene

Tur til Eidenetoppen

Rett vest for hovedveien ved Røde Korst senteret på Eidene ligger Eidenetoppen, ca 45 meter over havet. På toppen finner man en liten hytte og en replika av en optisk telegraf. Man får en fantastisk utsikt ut over området. Bildet over viser panoramautsikt over Treidenebukta, Mostranda camping helt i sør og Tønsbergfjorden.

Eidenetoppen Tjøme

Det er fine turveier / stier i området og det kan anbefales å gå både opp til toppen og ned til sjøen i Furusund i vest. Nede i Furusund er det er også mulig å fortsette turen sørover mot Mostranda eller mot Tjøme sentrum. Man kan ogs¨gå mot øst og komme over til Røssesundet.

Optisk telegraf

På Eidenetoppen finner man en rekostruksjon av en optisk telegraf. Optiske telegrafer var et signalsystem som ble brukt under Napoleonskrigen fra 1808. Eidenetoppen panorama Treidene

Fra Eidenetoppen kunne man signalere til tilsvarende telegrafer på Hønsøfjellet og Torås Fort. Telegrafene ble gjenreist i 2010. Det er skilt med mer informasjon om den optiske telegrafen på toppen.

Eidenetoppen - Praktisk informasjon ut på tur!

Distanse: Ca 500 meter en vei.

Parkering:

Merking: Ikke merket, skriv ut kartet på denne siden eller last ned Oslofjorden turguide.

Framkommelighet: Blanding av fin vei og sti i skogen. Med litt innsats er det mulig å trille barnevogn opp til toppen. Stien kan noen ganger være litt ødelagt av regnvann. Veldig fint å trille barnevogn ned til Furusund.

Adkomst:

Beliggenhet: Ved Røde Kors senteret, Eidene, Tjøme, Færder kommune

Vurdering: Flott utsikt og fin historie. Pass på barna, noen steder er det veldig langt ned.

Flere kyststier i området:

Til oversikt over kyststi i Færder kommune

Til oversikt over kyststi på Tjøme

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.