Oslofjorden

Rusletur rundt Torås fort, Tjøme

Fin rusletur i og rundt Torås Fort. Torås Fort ligger midt på Tjøme, sør for Havna og er et spennende sted med militære installasjoner og flott utsikt ut over Tjøme og områdene rundt. Se også egne sider for Torås fort.

Se under kartet for mere informasjon om turen.

Forklaring til kartet                  

Tur rundt Torås fort Skilderhus Torås fort kyststi Tjøme

Det er fin sti/turvei rundt Torås fort. Mesteparten av turen går i skogen uten utsikt til sjøen. Fin utsikt over Tjøme og omegn fra knausene inne på fortet. Bademuligheter ved badeplassen ved Havna Hotell.

Vi starter turen med utgangspunkt i Toråsveien som går østover fra hovedveien mot Torås fort. Når man går opp bakken ved Tjøme radio tar man veien sørover like før toppen av bakken. Man følger denne grusveien et stykke og tar stien inn til venster.

Bildet viser et skilderhus ved Torås fort.

Badeplssen ved Havna - ved kyststienStien går går etter hvert gjennom vestsiden av Torås fort, eventuelt kan man komme inn på denne stien fra det sørvestre hjørnet av fortet. Vi følger stien sørover til vi kommer ut på Grevikveien.

Vi følger veien østover og tar nordover på Vestre Ramsen når dette er mulig. Vi fortsetter nordover på skogssti like etter at veien tar en 90 graders sving mot øst.

Vi følger stien til vi kommer ut på veien Sjøbusand. Vi følger denne veien nordover via badeplassen ved Havna. Her kan vi ta en utstikker merket som kyststi ut på Malurtodden eller fortsette langs bryggeanlegget til vi er på Havna hotell.

Havna er et populært område for sommerturister. Her er det en liten butikk og og inne og uterestaurant, minigolfbane, tennisbane og campingplass.

Bildet viser badeplassen ved Havna hotell.

Vi fortsetter turen vestover langs Havnaveien i retning hovedveien. Vi tar sørover igjen på veien Havnarønningen, holder litt til høyre og finner etter hvert en sti som først går gjennom en liten skog og deretter over et jorde, om litt er man ved Torås fort igjen. Husk å lukke grinda ved jordet hvis det er dyr på beite.

God tur.

Kyststi - Praktisk informasjon ut på tur!

Distanse:

Parkering: Ved Torås fort eller Havna

Merking: Ikke merket, skriv ut kartet på denne siden eller last ned Oslofjorden turguide.

Framkommelighet: Blanding av fin vei og sti i skogen. Stien på østsiden av rundturen sør for Havna er ikke fremkommelig med sykkel eller barnevogn.

Adkomst: Kjør til Tjøme radio, følg Toråsveien til du kommer til Torås fort.

Beliggenhet: Ved Tjøme Radio, Tjøme, Færder kommune

Vurdering: Spennende sted, fin utsikt. Pass på barna, noen steder er det veldig langt ned.

Flere kyststier i området:

Til oversikt over kyststi i Færder kommune

Til oversikt over kyststi på Tjøme

Share  

Copyright (c) www.oslofjorden.com - Ansvarsfraskrivelse   Vår bruk av informasjonskapsler   Følg oss på Facebook.  Prøv Oslofjorden turguide.